30 mei 2018 – Arie van Enk overleden

Vandaag overleed ons zeer gewaardeerde oud-koorlid en solist Arie van Enk (geb. 1935). Zijn warme karakteristieke stem vergezelde ons tijdens talloze optredens, plaat-, radio- en tv-opnamen. Velen mocht hij bemoedigen en troosten door het uitzingen van de rijke boodschap van het evangelie. We missen in hem een uniek mens, vriend en talentvol zanger.

Arie van Enk

Arie van Enk, bariton was vele jaren de vaste koorsolist van het Chr. Kamper Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’. Zij vormden, samen met dirigent Klaas Jan Mulder een ‘eenheid’ en verzorgden talloze optredens in het land alsook op radio en tv. Zijn warme baritonstem in combinatie met het christelijke lied zijn velen tot troost en bemoediging geweest. In 1987 kwam er een einde aan de jarenlange samenwerking tussen koor en solist. Tijdens het grote jubileumconcert ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van D.E.V. maakt Arie van Enk na 30 jaar een comeback door het zingen van twee liederen. Deze opname is een herinnering aan dit indrukwekkende optreden in de Bovenkerk van Kampen. Arie van Enk overleed op 30 mei 2018.

Nobody knows the trouble I’ve seen
Nobody knows my sorrow
Nobody knows the trouble I’ve seen
Glory hallelujah!

Sometimes I’m up, sometimes I’m down
Oh, yes, Lord
Sometimes I’m almost to the ground
Oh, yes, Lord

Nobody knows the trouble I’ve seen
Nobody knows my sorrow
Nobody knows the trouble I’ve seen
Glory hallelujah!

If you get there before I do
Oh, yes, Lord
Tell all-a my friends I’m coming to!
Oh, yes, Lord

Nobody knows the trouble I’ve seen
Nobody knows my sorrow
Nobody knows the trouble I’ve seen
Glory hallelujah!

3 gedachten over “30 mei 2018 – Arie van Enk overleden

 1. Ik herinner me Arie van zijn prachtige uitvoering van I’LL Wish I Had Given Him More.

  Joop Rozema

 2. Ik heb altijd met verwondering geluisterd naar mannekoor DEV in combinatie met arie van enk, Daarom Soli Deo Gloria, wat God jullie gegeven heeft in Arie , van wege zijn warmte in stem en lied,en het Evangelie wat daardoor uitgebracht is.
  Is het mogelijk dat jullie van de kras vrije platen die uit gegeven zijn ,en cd,s met solo zang van Arie van enk ,dat daar een samenstelling van gemaakt word zodat je deze zanger kunt na luisteren? met vriendelijke groet en Gods zegen met het verbreiden van het evangelie. S.Hakvoort Wijk 3-74 Urk

 3. Ik schrik enorm, i weet iedereen komt aan zijn einde,alleen je rekent er niet op,ik werkte bij Koldijk en toen had Arie een winkel in de oude straat en ik moest daar een klusje doen ,en toen leerde ik meneer kennen,,,,,vele jaren later heb ik diverse liederen van meneer van Enk gezongen o.a. Aan des heilands voeten en ook waar ik op dit moment naar luister ,,,,,,I wish I had given him more
  Ik blijf Arie van Enk gedenken als een geweldig mens met een stem als een geweldenaar.Heeeerlijk,ja sorry hij was mijn voorbeeld ,,,zo jammer dat ik nu pas weet dat hij dood is .
  Moge GOD hem genadig zijn.
  Eerko Scheper Creil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *