Kampen in Concert voelt voor Canadese familie Perrin als thuiskomen.

O Canada!, klonk het uit volle borst gezongen Canadese Volkslied op vrijdagavond 29 november 2013 in de Bovenkerk van Kampen. Het was het openingslied van het concert dat samen met het massaal opgekomen publiek gezongen werd met de Canadese familie Perrin. Ze waren met maar liefst acht man uit Toronto overgekomen om Kampen, de Bovenkerk en D.E.V. te bezoeken.

Het programma voor Kampen in concert 13e editie, bestond o.a.uit verzoeknummers van de familie Perrin   uitgevoerd door het Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V., afgewisseld met  zowel orgel- als piano solo’s door Ab Weegenaar en Gerwin van der Plaats.

Na de sluiting door D.E.V. voorzitter Piet van de Wetering nam Dr. R.G. Perrin het woord. Hij bedankte de medewerkers voor het musiceren, het publiek voor hun aanwezigheid  en vroeg of zij volgend jaar weer een beroep op ons te mogen doen. De avond werd besloten door samen met het publiek ‘Dank sei Dir, Herr’ te zingen.

Tijdens het verblijf in het laatste weekend in November wordt er ook een bezoek 7.0 Fam. Perrin (2)kleingebracht aan een cultuur of historische plaats in de Kamper regio. Deze keer werd het Gemeentelijk Museum bezocht.

,,In Canada is alles jong en nieuw, er is geen besef van historie. Die eerste keer in Europa, ik kon het haast niet geloven; overal is geschiedenis!”, volgens Tash, de oudste dochter. Die historie hebben ze beleefd in het Gemeentelijk Museum. Zo kwam ook de geschiedenis van de Kamper Kogge ter sprake  kreeg de familie ook uitleg over de Afsluitdijk, de polders en over de Kamper waterkering.

30 November 2013 was ook de dag dat het wemelde van de Zwarte Pieten in Kampen, dat was voor de fam. Perrin een welkom extraatje, want die twee, Sint en Piet, kennen ze niet in Canada. Dus waarom dat niet even meegepakt, even ‘terug’ in de Nederlandse cultuur.

Walkate Archief

In de Kamper Almanak staat een uitgebreid artikel over de vader van Richard Perrin, Mr. Samuel Richard Perrin Advocaat, die aan het begin van de tweede Wereldoorlog een rapport heeft geschreven in opdracht van de Gemeenteraad over de Kamper bevolkingsopbouw.

Het onderzoeksrapport, ruim 400 bladzijden dik, waar Perrin senior bijna anderhalf jaar aan heeft gewerkt werd in het Stedelijk Museum ter inzage overhandigd door burgemeester Bort Koelewijn.

Richard Perrin was zeer verrast dat hij het boek ter inzage kreeg. Het ontlokte hem de opmerking,”This is a big surprice and an excuse to come back this summer….” Samen met zoon Samuel en jongste dochter Brooke werd er nog geruime tijd door het boek gekeken.

Na de mededeling, “We hebben nog een zwaarwegende afspraak om vier uur, we moeten nog de eendjes voeren in het park, een jaarlijks terugkerende happening …..”, was deze ontmoeting ten einde.

Met de afsluiting “We will meet again,” is Kampen in concert editie 14 gepland op Vrijdag  28 november 2014, Bovenkerk Kampen, aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>