dirigent van D.E.V.

Gerwin van der Plaats

Het Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. heeft Gerwin van der Plaats met ingang van 1 januari 2009 benoemd als opvolger van de in 2008 overleden Klaas Jan Mulder.  Gerwin van der Plaats, geboren in 1977 is een jonge talentvolle beroepsmusicus, woonachtig in Kampen.

GerwinFoto2016

Als veelzijdig musicus dirigeert Gerwin van der Plaats repertoire dat vele stijlen bestrijkt. Van Bach tot de meest actuele (geestelijke) muziek van de twintigste eeuw..

Gerwin van der Plaats kreeg niet alleen een theoretische muziekopleiding maar volgde eveneens koordirectie bij Jaap Neuteboom. Daarnaast studeerde hij aan het Fontys Conservatorium in Tilburg op orgel en piano. Al snel en jong bouwde hij aan een carrière als zelfstandig musicus. Zijn muzikale aanpak kenmerkt zich door spontaniteit, gedrevenheid, vakkundigheid en aanstekelijk enthousiasme. Hij wil de koorleden steeds nieuwsgierig houden, het verlangen geven steeds beter te willen worden, hen alles te laten geven alsof hun leven er van afhangt.

Na zijn eerste benoeming in 2005 als dirigent bij een gemengd koor in Heerde volgden niet lang daarna meerdere aanstellingen. Op dit moment staan ook Immanuel uit Harskamp, het Urker Mannenkwartet, Kleinkoor Musica Religiosa uit Kampen en Zingend Getuigen uit Kampen onder zijn leiding. Vanuit een uitgebreide concertpraktijk werk(t)en deze zangverenigingen mee aan verschillende cd-opnamen met een omvangrijk repertoire.

Naast zijn passie voor directie is Gerwin ook actief als begeleider van koren, ensembles, orkesten en geeft hij orgelconcerten in binnen- en buitenland.  Tevens werkt(e) hij mee aan diverse televisie, radio- en cd-opnamen.

‘Zingen is de meest directe manier van muziek maken. In de voorbereiding voor een concert is het alsof je werkt aan een gebouw. Langzaam zie je het steeds meer vorm krijgen. Tenslotte hoop je dat het in de muzikale uitvoering de harten zal raken en zal leiden tot het groot maken van God. Dat zie ik als de mooiste kant van mijn vak!’

Naast de voldoening van het kerkorgelspel beleeft Gerwin veel plezier aan het bespelen van theaterorgels.

Zijn voorliefde voor deze, in Nederland helaas steeds meer “uitstervende”, instrumenten komt tot uitdrukking in het geven van bijzondere concerten.
Gerwin treedt regelmatig op als begeleider van koren en muziekgroepen in ons land.

 

U kunt hier de website van Gerwin bezoeken