Concert in Werkendam 2012

Verslag van een luisteraar:

Op 3 november gaf DEV een concert in de Maranathakerk te Werkendam.

Een van de organisatoren heeft daar het volgende over geschreven:

Verslag van het concert op 3 november 2012 in de Maranathakerk te Werkendam.

De commissie Najaarsconcert te Werkendam heeft in 2011 het initiatief genomen om een najaarsconcert te organiseren. Zij vinden dat dit in een dorp zoals Werkendam is, er hoort te zijn. Werkendam is een dorp met ongeveer 11.000 inwoners en ligt in het land van Altena in het noordelijkste puntje van Noord-Brabant . Bij de gemeente Werkendam behoren ook de dorpen Sleeuwijk, Nieuwendijk, Dussen en Hank, gezamenlijk geeft dit een aantal van ruim 26.000 inwoners. Werkendam heeft naast het prachtige natuurgebied de Biesbosch ook één van de grootste binnenhavens van Nederland. In de Beatrixhaven en de Biesboschhaven zijn veel watergerelateerde bedrijven gevestigd en samen met alle schippers is dat in economisch opzicht een belangrijke bron van inkomsten voor onze gemeente.

In 2011 was dus het eerste concert georganiseerd en dat smaakte naar meer en zo ontstond het contact met het mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’ uit Kampen. In het begin verliep het contact via internet en op een prachtige zomerse dag, op 22 augustus, kwam er een delegatie vanuit Kampen naar het Brabantse land afgereisd.

In een gezellige kennismakingsbijeenkomst in de Maranathakerk konden we met elkaar de muzikale wensen bespreken. Ook werden de mogelijkheden van het bouwen van een podium en de tribune van het koor bekeken. Er werden gelukkig geen problemen voorzien en vol vertrouwen zouden we het concert afwachten.

Op 3 november om ca. 15.00 uur arriveerde de opbouwploeg uit Kampen in de Maranathakerk. Helaas moesten er veel onderdelen via de trap naar boven gedragen worden, want de kerkzaal is boven. Dat heeft ons tijdens het vorige concert ook parten gespeeld, toen paste de gehuurde vleugel niet in de lift…..

Na enkele uren was het podium gereed en namen de mannen eindelijk tijd om een kopje koffie te nemen. De koorleden arriveerden in de kerk evenals de solisten en toen moest er meteen ingezongen worden. Gelukkig kreeg ik toen al een voorproefje van hetgeen er ’s avonds zou komen en dat hoorde goed!

Voor de aanvang van het concert is het heerlijk om iedereen van een kom groentesoep en een broodje te mogen voorzien, de liefde van de man gaat toch nog steeds door de maag!

Naast de gasten uit Kampen waren er gelukkig veel luisteraars op het concert afgekomen, de kerk stroomde lekker vol. Ook de burgemeester mevrouw Carla Breuer en wethouder Peter van der Ven waren met hun partners wederom aanwezig in de kerk, iets wat we zeer op prijs stelden.

Het concert was in één woord geweldig, het mannenkoor zong geweldig en de solisten Judith Sportel, Jaap de Ruijter en Arjan en Edith Post vulden het programma op een fantastische manier op. Het leek wel  of alle zangers en solisten aan de handen van de dirigent kleefden. Ook de prachtige orgelsolo van Gerwin was echt geweldig. Alles tezamen klonk het als een Door Eendracht Verbonden samenzang voor Gods eer.

Meteen na afloop kwamen de complimenten binnen en tot op de dag vandaag horen we alleen maar positieve reactie’s of toch kritiek…… het concert had langer mogen duren….. omdat het zo geweldig mooi was!

Wij als commissie, Ton Cornet, Dick Hoogendoorn, Trees van der Wiel en ik, kijken met heel veel plezier terug op dit 2e najaarsconcert. Erg leuk om een aantal mensen uit het koor beter te hebben leren kennen en we bewaren hier ‘warme’ herinneringen aan.

Namens de commissie wens ik u voor de komende tijd goede feestdagen toe en de allerbeste wensen voor 2013.

 

Met een vriendelijke groet aan u allen

 

Marry Damen

Secretaresse Najaarsconcert                                                                                                                                                            Werkendam.