Gedenksteen voor Klaas Jan Mulder

Gedenksteen voor de gevleugelde Klaas Jan Mulder.

Bij de klanken van het nieuw geïnstalleerde carillon ‘Auf Flügeln des Gesanges’, van Felix Mendelssohn, werd Klaas Jan Mulder postuum geëerd met een gedenksteentje in het Koeplein van de stad Kampen.

Zijn echtgenote en overige familie waren daarbij aanwezig en kleinzoon Klaas Jan mocht, samen met burgemeester Koelewijn, het steentje  in specie plaatsen en aankloppen, zodat het stevig in Kamper grond verankerd zit.

De woordspeling ‘Auf Flügeln der Musik’ werd toegepast op het leven en werken van de op radio en tv bekende organist en pianist Klaas Jan Mulder. De plechtigheid werd bijgewoond door o.a. een delegatie van het bestuur van DEV, het koor dat hij zo lang heeft gedirigeerd, van 1960 tot 2008, en waarmee hij zoveel roem heeft vergaard. De steentjes zijn bedoeld voor ‘íemand die betekenis heeft of heeft gehad voor de stad en zich ook aan ons verbonden voelt of heeft gevoeld’. Dat laatste gedeelte van de volzin was zeker bij Kaas Jan Mulder het geval, getuige het publiek w.o. erg veel DEV-ers, wat is opgekomen om de ‘steenlegging’ mee te maken. We hoefden er uiteindelijk niet bij te zingen, maar wat hadden we graag ten gehore gebracht.

‘OP VLEUGELEN DER MUZIEK’