Informatie Nieuwjaarsconcert 2014

‘Muzikale herinneringen aan Klaas Jan Mulder’

Na een onvergetelijke avond, op zaterdag 5 januari jl. tijdens het Tradionele Nieuwjaarsconcert van de Rotterdamse Laurenskerk, met Marco den Toom en André van Vliet en heel veel enthousiaste mensen, willen wij bij deze iedereen hartelijk dank zeggen voor de vele mooie reacties.

 

Ook wil ik alvast vooruit lopen op volgend jaar. Dan hopen we op zaterdag 4 januari a.s. het Tradionele Nieuwjaarsconcert te verzorgen, en wel: ‘Muzikale herinneringen aan Klaas Jan Mulder’, hét nieuwjaarsconcert dat Mulder bijna 30 jaar verzorgde vanuit de Rotterdamse Laurenskerk.

Om 15.00 uur hoopt het Chr. Kamper Mannenkoor Door Eendracht Verbonden de mooiste (psalm)bewerkingen te zingen die Mulder heeft geschreven/bewerkt. Koorbegeleiding en orgelsoli door Marco den Toom. De internationaal bekende piano-legende Daniël Wayenberg komt speciaal naar Nederland en speelt enkele improvisaties van zijn bewonderaar, Klaas Jan.

Om 19.30 uur hopen de organisten Marco den Toom en Pieter Heykoop het avondconcert te geven. Marco zal Mulder zijn geliefde, grote orgelwerken en enkele sfeervolle koraalbewerkingen ten gehore brengen en Pieter Heykoop zal een aantal indrukwekkende improvisaties van Mulder- in de style van Mulder ten gehore brengen. Natuurlijk met massale samenzang.

In nauw overleg met mannenkoor en organisten zullen uitgelezen programma’s samengesteld worden. Daarnaast wordt er een speciaal programma gemaakt wat aan iedere bezoeker overhandigd wordt.

Noteer dit alvast in uw agenda of op de kalender. De voorverkoop start namelijk D.V. zaterdag 12 oktober a.s. Voorverkoop gegevens zijn op die dag op deze site te vinden.

In verband met de te verwachten grote opkomst adviseren wij dan ook in de voorverkoop kaarten te kopen.

We hopen u dan (weer) te mogen begroeten.

Namens “Musicof Life”  i.s.m. Laurensconcerten,

Pieter van der Ploeg