Informatie en toegangsbewijzen Kerstconcert 2014

Bestel hier uw toegangsbewijs voor het Kerstconcert van DEV in de Bovenkerk te Kampen.

In de voorverkoop kosten de kaarten €12,50 voor volwassenen en €7.50 voor kinderen tot 15 jaar.

Aan de kerk €15,– voor volwassenen en €10,– voor kinderen tot 15 jaar.

Jonge Topviolist bij Kerstconcert D.E.V.

Tijdens het komende Kerstconcert van het Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. op 26 december a.s. in de Bovenkerk te Kampen zal de jonge Schotse violist Michael Foyle zijn medewerking verlenen.

Het bestuur van D.E.V. kwam via oud Kampenaar Jan de Vries die sinds 1970 woonachtig is in Schotland, in contact met Michael Foyle die zijn kleinzoon is. De contacten tussen Jan de Vries en DEV zijn ondanks het feit dat hij al 45 jaar niet meer in Kampen woont, intensief blijven bestaan.

Opmerkelijk is dat de vader van Jan de Vries als sigarenmaker een van de oprichters was van D.E.V. in 1917.

Michael Foyle, geboren in 1991 in Ayrshire Schotland, trad op 8 jarige leeftijd voor het eerst op met orkest in het Edinburgh Festival Theater. Daarna won hij de The Young Musician of the Year Tabor Award 2008 en was hij dirigent van het Nationaal Jeugdorkest Groot-Britannie tijdens een optreden voor de BBC in de Royal Albert Hall. Daarnaast werd hij toegelaten met hoge waarderingscijfers voor viool en piano tot het Royal College of Music in Londen. Hij studeerde aan de Royal Academy of Music. Daarnaast geeft hij regelmatig Masterclasses. Vanaf 2013 treed Michael regelmatig op in concerten in geheel Groot-Britannie met werken van Beethoven, Brahms, Prokovfiev en Tchaikovsky.

In het afgelopen jaar maakte hij concertreizen naar o.a. Oostenrijk, Duitsland, Estland en Nederland. Samen met pianist Maksim Stsura treed hij regelmatig op met het Londen Philharmonisch Orkest en het Londen Symphony orkest. Tijdens zijn concerten bespeelt hij een Guadagnini viool (Milaan, 1753) die hem ter beschikking is gesteld door de Royal Academy of Music.

Verdere medewerking wordt verleend door sopraan Clara de Vries, organist Marco den Toom en dirigent Gerwin van der Plaats die ook de vleugel bespeelt. Het programma bestaat uit geliefde kerstliederen, instrumentale werken en samenzang.

DEV - poster Kerst 2014 klein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *